Obilná kaše se slzovkou a hruškovo – jablečným pyré
- 4 polévkové lžíce slzovky
- 2 polévkové lžíce jáhel
- 2 polévkové lžíce quinoi
- 0,75l vody
- čajová lžička kokosového oleje
- 2 polévkové lžíce mandlové smetany na zjemnění
- špetka mořské soli
- 2 jablka
- 1 větší hruška
- 1 polévková lžíce skořice
- strouhaný kokos (nemusí být)
- med, třtinový cukr či agáve sirup na doslazení
Postup: Slzovku nejprve namočíme do vody. Jáhly a quinou propláchneme ve studené vodě a na pár minut namočíme. Poté přidáme obilí k slzovce a společně vaříme doměkka. Mezitím, co se obilí vaří, si připravíme pyré. Jablka a hrušku omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Dáme do hrnce, podlijeme troškou vody, posypeme skořicí, dle potřeby dosladíme a dusíme asi 20 minut, až je ovoce měkké a dá se vidličkou rozmačkat na pyré. Nakonec kaši rozmixujeme, přimícháme mandlovou smetanu, kokosový olej, navrch dáme pyré z jablíček a hrušek a posypeme kokosem.
Doba přípravy: 30 min
Doba vaření slzovky: 40 minut namáčení slzovky, vaříme asi 25 minut
Počet porcí: 2