Slzovkovo-kapustové karbanátky
- 5 lžic slzovky
- 1 malá cibule
- 3-4 žampiony
- polovina kapusty
- 1 vejce
- 4 lžíce slzovkové mouky
Postup:
Slzovku předem namočíme do vody, poté v čisté vodě uvaříme. Cibuli a žampiony pokrájíme na malé kousky. Listy kapusty spaříme ve vroucí vodě. Na másle podusíme cibuli a žampiony, přidáme jemně nasekanou kapustu. Promícháme a necháme vychladnout, přidáme uvařenou slzovku, vajíčko a slzovkovou mouku. Z hotové směsi vytváříme karbanátky, aby se nelepily, navlhčíme si ruce. Usmažíme dozlatova na olivovém oleji.
Doba přípravy: 40 min
Doba vaření slzovky: 30 minut namáčení a 25 minut vařit
Počet porcí: 3-4