Slzovkové rizoto s tuňákem
- 2 větší mrkve
- 1 menší cibule
- 150 g cukrového hrášku (celé lusky)
- 3 ks jarní cibulky
- 6 polévkových lžic jasmínové rýže
- 5 polévkových lžic slzovky
- špetka mořské soli
- plátek másla
- parmazán
- jedna plechovka kvalitního tuňáka ve vlastní šťávě
Postup: Slzovku nejprve namočíme do vody. Poté ji dáme vařit asi na 30 minut společně s rýží (tu asi 15min dle druhu). Pro lepší chuť lze přidat kořenovou zeleninu (celer, mrkev, petržel). Zeleninu omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky. Poté ji lehce orestujeme na kousku másla a pár minut podusíme (podle potřeby přidáme trochu vody). Nakonec smícháme uvařenou rýži se slzovkou a zeleninou. Do hotové směsi nastrouháme a vmícháme asi 2 polévkové lžíce parmazánu, osolíme a přidáme tuňáka.
Doba přípravy: 40 min
Doba vaření slzovky: 30 minut namáčení slzovky, vaříme asi 30 minut
Počet porcí: 4