Karbanátky ze slzovky

  • 2 mrkve
  • 1 malá cuketa
  • 2 jarní cibulky
  • 4 lžíce slzovky
  • 1 stroužek česneku
  • 200 g mletého masa
  • 1 vejce
  • 1 lžíce strouhaného sýra

Pepř, sůl, římský kmín, čerstvé bylinky ze zahrádky (např. pažitka, petrželka)

Postup:

Slzovku necháme 30minut odležet ve vodě, poté uvaříme do měkka, asi 1 hodinu. Scedíme a rozmačkáme. Mrkev a cuketu nastrouháme na jemném struhadle, případnou vodu slijeme. Česnek rozmačkáme, cibulku a bylinky nakrájíme na jemno. Vše smícháme, včetně masa, sýra a vejce. Směs okořeníme a vytváříme malé placičky. Zprudka je opečeme v rozpáleném oleji (zatáhnou se a drží tvar) potom zlehka a pomalu dopékáme. Pokud se vám zdá směs příliš řídká, můžete přidat trochu strouhanky.

Poměr ingrediencí je možno upravit podle chuti.

Lze také připravit ve vegetariánské variantě.

Doba přípravy: 40 min

Doba vaření slzovky: 30 minut namáčení a 60 minut vařit

Počet porcí: 4

Vytisknout recept