Kuřecí polévka se slzovkou
- 5 polévkových lžic vařené slzovky
- 2 vařené zadní kuřecí čtvrtky ( do vývaru přidáme kostku zeleninového bujonu Würzel )
- 2 střední brambory
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 1,5l kuřecího vývaru
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla
- špetka soli, pepř
- petrželka na ozdobení
Postup:
Zeleninu a brambory omyjeme, očistíme a nakrájíme na drobné kousky. Poté si rozpálíme pánev a opečeme kuřecí kousky na oleji a másle. Přidáme nejdříve zeleninu, orestujeme a poté přidáme slzovku a ještě chvíli restujeme. Nakonec zalijeme vývarem a vaříme na mírném plameni asi 15 minut, dokud nebude zelenina měkká. Na závěr osolíme, opepříme, k dochucení můžeme použít sójovou omáčku Tamari a ozdobíme petrželkou.
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 min
Doba namáčení slzovky: 60 minut