Podzimní slzovka
- 6 polévkových lžic slzovky
- 2 hrušky
- 2 jablka
- 10 vlašských ořechů
- lžíce medu
- skořice-celá
- třtinový cukr
- javorový sirup (nemusí být)
Postup:
Slzovku předem namočíme do vody. Poté jí dáme vařit společně se skořicí (tu po uvaření vyhodíme) a trochou třtinového cukru cc.30 minut do měkka. Mezitím si nakrájíme hrušky a jablka, můžeme i nemusíme loupat slupku. Dáme do hrnce s troškou másla a chvíli podusíme. Na pánvi si nasucho orestujeme ořechy. K ovoci přidáme med a uvařenou slzovku, ještě chvíli podusíme, ať se to pěkně spojí.Na závěr přidáme ořechy. Také můžeme ještě ochutit trochou javorového sirupu.
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření slzovky: 30 min.
Počet porcí: 3