Karbanátky ze slzovky
- 2 mrkve
- 1 malá cuketa
- 2 jarní cibulky
- 4 lžíce slzovky
- 1 stroužek česneku
- 200 g mletého masa
- 1 vejce
- 1 lžíce strouhaného sýra
Pepř, sůl, římský kmín, čerstvé bylinky ze zahrádky (např. pažitka, petrželka)
Postup:
Slzovku necháme 30minut odležet ve vodě, poté uvaříme do měkka, asi 1 hodinu. Scedíme a rozmačkáme. Mrkev a cuketu nastrouháme na jemném struhadle, případnou vodu slijeme. Česnek rozmačkáme, cibulku a bylinky nakrájíme na jemno. Vše smícháme, včetně masa, sýra a vejce. Směs okořeníme a vytváříme malé placičky. Zprudka je opečeme v rozpáleném oleji (zatáhnou se a drží tvar) potom zlehka a pomalu dopékáme. Pokud se vám zdá směs příliš řídká, můžete přidat trochu strouhanky.
Poměr ingrediencí je možno upravit podle chuti.
Lze také připravit ve vegetariánské variantě.
Doba přípravy: 40 min
Doba vaření slzovky: 30 minut namáčení a 60 minut vařit
Počet porcí: 4