Slzovkové rizoto s chřestem
- 6 lžic slzovky
- 5 lžic kulatozrnné rýže
- kokosové mléko
- zelený chřest
- holandská omáčka
- strouhaný sýr na posyp
Postup:
Slzovku s rýží předem namočíme na 20 minut do vody – důkladně propláchneme. Zalijeme kokosovým mlékem, které zředíme trochou vody a vaříme zhruba 20 min. Konce zeleného chřestu oloupeme, nakrájíme na špalíky a dáme vařit do vody, stačí 10 min. Scedíme a smícháme s uvařenou slzovkou+rýží. Dáme na talíř a přidáme holandskou omáčku. Použila jsem hotovou (prodává se v krabičkách, stačí ohřát), ale lze ji si ji připravit i čerstvou. Posypeme libovolným sýrem.
Doba přípravy: 40 min
Doba vaření slzovky: 20 minut namáčení a 20 minut vařit
Počet porcí: 2-3