Kuřecí polévka se slzovkou

  • 5 polévkových lžic vařené slzovky
  • 2 vařené zadní kuřecí čtvrtky ( do vývaru přidáme kostku zeleninového bujonu Würzel )
  • 2 střední brambory
  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • 1,5l kuřecího vývaru
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • špetka soli, pepř
  • petrželka na ozdobení

Postup:

Zeleninu a brambory omyjeme, očistíme a nakrájíme na drobné kousky. Poté si rozpálíme pánev a opečeme kuřecí kousky na oleji a másle. Přidáme nejdříve zeleninu, orestujeme a poté přidáme slzovku a ještě chvíli restujeme. Nakonec zalijeme vývarem a vaříme na mírném plameni asi 15 minut, dokud nebude zelenina měkká. Na závěr osolíme, opepříme, k dochucení můžeme použít sójovou omáčku Tamari a ozdobíme petrželkou.
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 min
Doba namáčení slzovky: 60 minut

Vytisknout recept