Letní ohnivá slzovka
- 7 polévkových lžic slzovky
- 2 mladé cukety
- 1-2 červené papriky
- 10 žampiónů
- lžička harissa pasty
- 1 jogurt (nejlépe řecký)
- lžíce citrónové šťávy
- 1-2 stroužky česneku
- olivový olej
Postup:
Slzovku předem namočíme do vody. Poté jí dáme vařit cc.25 minut do měkka. Mezitím nakrájíme zeleninu na kousky, promícháme s harissou a lžící olivového oleje, rozprostřeme na pečící papír a dáme cc.na 30min. (160 st.) do trouby. Szovku slijeme, necháme lehce vychladnout. Smícháme jogurt s prolisovaným česnekem a citrónovou šťávou. Slzovku smícháme se zeleninou a zalijeme ochuceným jogurtem.
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření slzovky: 25-30 min.
Počet porcí: 4