Velikonoční slzovkový trhanec
- 5 polévkových lžic slzovky
- 1-2 vejce
- 3-4 lžíce slzovkové mouky ( pokud nemáte k dispozici, nahraďte hladkou)
- trochu rýžového mléka
- cc. 100 -150 g listového špenátu
- lžíce nastrouhaného zázvoru
- 2 šalotky
- stroužek česneku
- hrst čerstvé pažitky
- hrst čerstvé petrželky
- špetka kurkumy
- olivový olej
- sůl
Postup:
Slzovku propláchneme a namočíme na 20 minut do vody, dáme vařit na 20-30 minut, nejlépe s bio zeleninovým bujónem. Lehce osmažíme šalotku s česnekem. Spaříme špenát a drobně nasekáme. Vejce rozšleháme, přidáme šalotku s česnekem, zázvor, bylinky, špenát, kurkumu, slzovku a mouku, osolíme. Promícháme a vlijeme na pánev s rozpáleným olivovým olejem. Dozlatova opečeme z jedné strany a teprve potom otočíme.
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření slzovky: 20 minut namáčení a 20-30 minut vaření
Počet porcí: 4